Publications

Santokhi heeft een 'tjokvol' programma in Nederland

  • 08 Sep 2011, 00:01

VHP- en Cicad-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zal in de derde week van september in Nederland een druk programma afwerken. Op 24 september houdt de Kenniskring Nederland een lezing over het drugsbeleid van de Inter-Amerikaanse drugsbestrijdingsorganisatie, Cicad. Een dag later staat een 'VHP-massameeting op de agenda'.

"Beide activiteiten zijn 'uitverkocht'. Er worden diverse verzoeken gedaan aan de coördinatoren voor meer bijeenkomsten en contact momenten", zegt algemeen coördinator Robby Makka. Hij zegt dat er verzoeken zijn van studentenverenigingen, business clubs, culturele organisaties, academici , mediahuizen om Santokhi te spreken. Veel mensen willen meer weten over drugsbestrijding en anderen willen hem feliciteren met het voorzitterschap van de VHP. Jongeren willen een VHP afdeling Nederland oprichten. Een radiostation is van plan een portret over Santokhi te maken. Makka raakt niet uitgesproken over de waslijst van mensen die de Surinamer willen spreken.

Makka zegt “dat Santokhi zich moet delen en aan strak timemanagement moet doen, wil hij een ieder tevreden stellen. Zijn programma is al 'tjokvol'. Het is haast onmogelijk om iedereen tegemoet te komen". Makka zegt dat hij niet overdrijft. Hij vraagt mensen om "hoe vervelend dan ook, geen verzoeken meer te richten naar Santokhi voor een bilateraal gesprek".

Er is een vijf daags concept programma in de maak, met een variatie aan activiteiten. Makka zegt dat uiteindelijk Santokhi zal beslissen wat hij erbij voegt en wat hij gaat schrappen. Er is ook een ontmoeting met Tweede Kamerleden in de maak. Verder staat op de agenda een bijeenkomst met Surinaams-Nederlandse investeerders en zakenlieden.