Publications

'NewOrg denktank' wil jongeren vooruit helpen

  • October 2011

Jongeren moeten vooruit geholpen worden in hun carrière, dat vindt Robby Makka. Samen met twee andere vooraanstaande Hindostanen presenteerde hij dit weekend zijn ‘NewOrg denktank’ die hogeropgeleide jongeren op hun carrièrekansen moet wijzen.

“Die jongeren doen het wel goed hoor, we zijn niet ontevreden,” vertelt Robby Makka. “Maar ze kunnen het altijd nog beter doen. Waarom wordt een jurist geen advocaat en een advocaat geen rechter? Tijdens onze eerste bijeenkomst hebben we een ingenieur gezien die in zijn vrije tijd schaafijs verkoopt op de Haagse markt. Die wil ook verdere onderzoeken doen, die wil ook promoveren. Wij willen deze mensen als Surinaams-Nederlandse gemeenschap een netwerk bieden om hen te helpen het maximale uit hun carrière te halen.”

De ‘NewOrg Denkank’ heette eerst ‘NewOrg Denktank Hindostanen’, de toevoeging Hindostanen is verdwenen. Makka legt uit voor wie de denktank nu eigenlijk is: “Het is een initiatief uit de Hindostaanse gemeenschap, maar de uitnodiging voor de presentatie hebben we naar iedereen gestuurd, ook naar Turken, Marokkanen, Antillianen en Nederlanders.”