Publications

Zes organisaties huldigen OAS-topper Albert Ramdin

  • 03 Jan 2012, 01:00

Assistent secretaris generaal OAS, Albert Ramdin.
Albert Ramdin, plaatsvervangend secretaris generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) wordt op de nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Kenniskring Nederland Suriname, gehuldigd. Ramdin zal een lezing houden voor de Surinaamse gemeenschap.

De HISBA (Holland Indian Suriname Business Association), Sociëteit Tagore, VAHON, DSBC (Dutch Surinam Business Club), Het Sarnami Huis en de VSN (Vereniging van Surinaamse Nederlanders) zijn naast Kenniskring de Surinaamse organisaties, die ondersteuning zullen geven aan de huldiging die Ramdin ten deel zal vallen op 12 januari in Den Haag. Dit zegt Robby Makka, coördinerend voorzitter aan Starnieuws.

Lezing Ramdin
Ramdin is speciaal uitgenodigd door voor het verzorgen van een lezing. De thema’s die Ramdin zal behandelen zijn: De uitdagingen wereldwijd, inclusief de Europese financiële crisis, Suriname internationaal en de rol van de diaspora. Met name zal het voorzitterschap van president Desi Bouterse van de Caricom zal aan de orde komen, alsmede de voordelen die Suriname heeft binnen Unasur.

In januari 2009 zou Ramdin door Gopio International gehuldigd worden in India, maar hij kon die huldiging niet bijwonen vanwege familieomstandigheden. In 2011 was hij van plan om deze lezing te verzorgen, maar na de Cicad-top meeting in Paramaribo, werd hij plotseling ziek en verpleegd in het Academisch Ziekenhuis. Ramdin heeft eerder onderscheidingen binnen in OAS-verband mogen ontvangen.

Het is –voor zover bekend- de eerste keer dat Surinamers woonachtig in Nederland een dergelijk initiatief voor Ramdin organiseren. “Er zouden meerdere organisaties zijn die dit initiatief zeker zouden ondersteunen maar er is geen tijd om met de diverse besturen te overleggen! De draagvlak is wel groot evenzo de sympathie voor de verdiensten van Albert Ramdin. We moeten 'Surinaams Human Capital' waarderen, eren en de kennis met elkaar delen ten voordele voor Suriname", zegt Makka.