Publications

Succesvol diasporaoverleg in Nijmegen

  • Jan 2013

DEN HAAG - In Nijmegen is zaterdagmiddag een succesvol diasporaoverleg gehouden. De deelnemende organisaties zijn overeengekomen om met elkaar samen te werken en vervolgbijeenkomsten te organiseren. Er zal gewerkt worden aan een samenwerkings-en overlegmodel om zoveel mogelijk groepen en personen bij de Surinaamse diaspora te betrekken en een beter draagvlak te creëren voor het Surinaamse diasporabeleid.

De initiatiefnemers van deze bijeenkomst waren de Vereniging Surinaamse Nederlanders, de Vereniging Van Reizigers en de Vereniging Oudere Surinamers. Aan de bijeenkomst namen ook deel vertegenwoordigers van het Surinaams Inspraak Orgaan en van de Stichting Collectief Overzee Suriname. De bijeenkomst werd geleid door de duovoorzitters Grace Boldewijn en Owen Venloo.

De Kenniskring Nederland Suriname was niet aanwezig op de bijeenkomst, maar heeft via zijn voorzitter Robby Makka telefonisch goedkeuring gegeven aan deze eerste stap om te komen tot samenwerking.

Mahin Jankie, voorzitter van de Vereniging Surinaamse Nederlanders zegt dat er niet genoeg tijd was om een gezamenlijk document op te stellen over de wet Personen van Surinaamse Afkomst (PSA), die al deze maand in De Nationale Assemblée behandeld zal worden. De deelnemende organisaties aan het diasporaoverleg zullen echter al of niet op eigen titel een reactie geven over de wet PSA, aldus Jankie.