Publications

Meeste ‘Surinaamse’ raadsleden van PvdA

  • 22/03/2014

DEN HAAG - Bij de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen woensdag zijn elf raadsleden van Surinaamse komaf gekozen. Allemaal kwamen met voorkeurstemmen binnen. Het gaat om Oetra Gopal, Ramoen Soikromo, Rabin Baldewsingh, Radjesh Ramnewash, Peggy Wijntuin, Aruna Radjkumar, Henk Boldewijn, Simion Blom, Ram Fatingan, Reshma Roopram en Nishall Bhagai.

De meesten, zeven, stonden op de kandidatenlijst van de Partij van de Arbeid (PvdA). De rest stond op de lijsten van HS Centraal, Groenlinks en VVD. Met ruim tienduizend stemmen kreeg Rabin Baldewsingh, PvdA-lijsttrekker in Den Haag, van dit elftal de de meeste mensen achter zich. Naar de Ware Tijd verder heeft kunnen achterhalen zijn in de stadsdeelraad Amsterdam-Zuidoost de volgende Surinaamse Nederlanders gekozen: Roy Ristie, Iwan Leeuwin, Urwin Vyent, Muriel Dalgliesh en Narish Parsan.

Robby Makka, voorzitter van Kenniskring Nederland-Suriname, zegt trots te zijn dat in de grote steden Rotterdam, Amsterdam en Den Haag 'Surinaamse' kandidaten gekozen zijn. Hij benadrukt dat er veel meer kandidaten gekozen zouden worden indien de 'Surinaamse' gemeenschap massaal naar de stembus was gegaan en op 'Surinaamse' kandidaten had gestemd.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen waren er 92 kandidaten met een Surinaamse achtergrond.