Publications

Kenniskring: wetenschappelijk netwerken voor Suriname

  • 26 september 2011

De stichting Kenniskring Nederland Suriname kwam zaterdag 24 september tot leven. Ongeveer gelijktijdig met de stichting Collectief Overzee Suriname, waar Ernest Grep van de NDP-Nederland aan gelieerd is. Kenniskring zegt politiek onafhankelijk aan de toekomst van Suriname te werken.

Robby Makka is initiatiefnemer van de Kenniskring. De link met de VHP lijkt snel gelegd, ook omdat Chandrikapersad Santokhi bij de oprichting aanwezig was, maar Makka benadrukt dat hij geen lid is van VHP en dat de stichting geen tak is van de VHP. Het wordt ook geen politieke beweging.

Netwerken
Stichting Kenniskring Nederland Suriname draait om kennis en om kennissen, netwerken dus. Volgens Makka heeft zijn stichting wat meer een wetenschappelijk accent dan stichting Collectief Overzee Suriname. Maar ook voor hem is netwerken heel belangrijk en daarom sluit hij niet uit dat de twee stichtingen op bepaalde gebieden kunnen samenwerken.

Dat de Nederlandse en de Surinaamse vlag in het logo allebei precies de andere kant opwaaien, is puur toeval en nee, dat staat niet symbool voor de moeizame relatie tusen Suriname en Nederland sinds Bouterse in Suriname aan het roer staat, aldus Makka.