Publications

Platform roept 25 november uit tot Diasporadag

  • 26 november 2013

PARAMARIBO - De Surinaamse gemeenschap in Nederland zal niet langer wachten op de vertegenwoordiging van de Surinaamse regering om jaarlijks rondom de Onafhankelijkheidsviering activiteiten te organiseren. Het zaterdag opgerichte Platform Surinaamse Diaspora (PSD) heeft 25 november uitgeroepen tot Diasporadag. In het convenant is opgenomen dat indien ...

de regeringsvertegenwoordiging van Suriname in het buitenland geen of weinig aandacht geeft aan de herdenking van de Onafhankelijkheidsdag, zal de Diasporadag als aanvulling dan wel compensatie daarop gelden.

De Surinaamse vertegenwoordiging in Nederland heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar geen Onafhankelijkheidsreceptie op het programma. Volgens Surinames zaakgelastigde in Nederland, Chantal Doekhie, ligt deze niet in de planning van 2013. Kenniskring-voorzitter Robby Makka betreurt dit.

Het hoefde volgens hem niet per se een receptie te zijn maar de herdenking kon ook plaatshebben door middel van een lezing. Door het uitblijven van deze belangrijke activiteit rondom de Onafhankelijkheid verliest Suriname in ogen van Makka ook het contact met haar diaspora in Nederland.