Publications

VHP-leider tweemaal gehuldigd in Nederland

  • 09 oktober 2012

Paramaribo - VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi, is zaterdag 6 oktober 2012, twee keer gehuldigd in Nederland, waar hij de afgelopen week een politiek en sociaal programma afwerkte. De achterban in Nederland beschouwt de VHP-voorzitter als een groot leider en als de toekomstige president van Suriname. De heer Santokhi verklaarde totaal verrast te zijn met beide ...

huldigingen aan de vooravond van zijn vertrek naar Suriname. In Delft ontving Santokhi zaterdag de eerste Gandhi Award van de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh. Dat gebeurde in aanwezigheid van de Surinaamse zaakgelastigde Chantal Doekhie.

De onderscheiding werd aan Santokhi toegekend door Stichting Hum Hai Hindustani, die de vierde Gandhi Memorial Day organiseerde. Dit jaarlijkse evenement moet het gedachtegoed van de geweldloze leider levend houden.

De geweldloosheid die Gandhi voorstond, werd centraal gesteld op de bijeenkomst. Badewsingh zei dat hij de onderscheiding overhandigde aan een man die de geweldloosheid ook bestrijdt. Santokhi sprak zijn erkentelijkheid uit aan het adres van de organisatie en hij zich vereerd voelt met de onderscheiding.

Later werd Santokhi ook gehuldigd door de religieuze organisatie Arya Samaj Nederland (ASAN) in Den Haag. Naast cadeautjes waren er bemoedigende woorden van familie en ASAN-voorzitter Robby Makka. Zij willen dat Santokhi bij de verkiezingen van 2015 voor het presidentschap gaat. VHP mediacommissie.